Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az Airbus szerdán közölte, hogy többszöri halasztást követően megkezdődhet az A400M típusú katonai szállítógép sorozatgyártása.

Az első négy gép 2012-ben készül el az Airbus sevillai (Spanyolország) gyárában. Az Airbus 2015 végére a termelést havi 2,5 gépre növeli.
A gép taktikai és stratégiai légi szállítási feladatok ellátására, légi utántöltő tankerként és csapatszállítóként vethető be. A fejlesztési program célja az európai országok légierejének amerikai típusoktól való függőségének enyhítése volt.Az Airbus az EADS (European Aeronautic Defence & Space Co NV) leányvállalata 174 gépre rendelkezik megrendeléssel nyolc ügyféltől. Az első gépet a francia légierő állítja szolgálatba 2012 végén, vagy 2013 elején. Franciaország 50 darabot rendelt a katonai szállítógépből.A francia kormány a bejelentéssel egy időben közölte, hogy kifizette az A400M program megmentésének 417 millió eurós rá eső részét az EADS konszernnek. Franciaországgal együtt nyolc NATO tagország tavaly novemberben egyezett meg a program 1,5 milliárd eurós támogatásában. Az EADS exporteladásaiból fizeti majd vissza az összeget.

 

Címkék: katonai airbus repülőgép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr182725866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása