Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Nyomozást indított a rendőrség, miután eltűnt 30 darab radiátor a kiskunfélegyházi repülőtérről. Az okozott kár értéke körülbelül 250 ezer forint.

A kiskunfélegyházi repülőtér tulajdonosa az önkormányzat, tehát a bűncselekménnyel a várost károsították meg az elkövetők. Az üzemeltető 2009. június 1.-ig a helyi repülő és ejtőernyős klub volt, de a belső viszályuk miatt az előző közgyűlés úgy döntött, hogy változásra van szükség, ezért választották a Kiskun Szabadidő és Sport Kft-t. Azonban már az átadás-átvétel sem volt zökkenőmentes, a repülősök ugyanis nem akarták aláírni a bérleti szerződést a kft-vel. A reptéren biztonsági szolgálat működött a reptéren, ezt azonban később megszűntette a jelenlegi üzemeltető. A rendszerváltás előtt még fontos szerepet töltött be a magyar repülős életben a kiskunfélegyházi reptér. Magyari Béla űrhajós és Vári Gyula nemzetközileg elismert világbajnok vadászpilóta is itt kezdte pályafutását.

Címkék: repülőtér légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr282745040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása