Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Maratoni tárgyalássorozat után Spanyolországban szerda reggel előzetes megegyezés született a légiközlekedési dolgozókkal, amivel elhárult az idegenforgalmi idényre tervezett sztrájksorozat veszélye.

Spanyolországban néhány napja jelentették be, hogy a tervek szerint összesen 22 napot sztrájkolnak a légiközlekedési dolgozók április és július között. Az ágazati dolgozókat tömörítő szakszervezetek a spanyol repülőtereket üzemeltető AENA privatizálása ellen tiltakoznak. A spanyol kormány decemberben jelentette be, hogy részben privatizálja a reptereket üzemeltető céget, amitől 30 milliárd euró bevételt vár. A kormány privatizációs terve szerint a repülőterek és szolgáltatásaik legfeljebb 49 százalékát adná magáncégeknek. Az államosítás 2012 közepéig valósulhat meg. December elején a légi irányítók sztrájkja komoly fennakadást okozott a spanyol légikikötőkben.

Címkék: sztrájk légiközlekedés légiirányítók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr312746473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása