Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Vádat emelt az V. és XIII. kerületi ügyészség P. István ellen, aki a vád szerint repülőjegyekkel követett el csalást; az utasok csak a repülőtéren tudták meg, hogy nincs is jegyük - közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn.

A vádirat szerint P. István magát különböző utazási irodák képviselőjeként feltüntetve internetes hirdetéseket adott fel kedvezményes repülőjegyek értékesítésére.
Miután a sértettek a repülőjegyek vételárát a férfinak - készpénzben vagy utalással - kifizették, a vádlott vagy valótlan elektronikus jegyeket állított ki, vagy a valósan kiállított jegyek esetében az utazni kívánók tudta nélkül törölte a foglalásukat elektronikus úton, és a repülőjegyeket a légitársaságoknak nem fizette ki. Így a sértettek csak a repülőtéren, közvetlenül az utazás megkezdése előtt szembesültek azzal, hogy nincs érvényes repülőjegyük.
P. István 2007 októberétől 2009. szeptember végéig összesen 71 sértetteknek okozott különböző összegű, 56.000 forinttól 3,5 millió forintig terjedő kárt.
A férfi 2006-tól 2008 májusáig üzleti kapcsolatban állt több utazási irodával is, ahonnan rendszeresen repülőjegyeket vásárolt. A repülőjegyek árát azonban nem fizette ki. Tettével az utazási irodáknak 900.000 forinttól 4 millió forintig terjedő kárt okozott.
P. István ellen többrendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, többrendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és ugyancsak többrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat.
A vádlott lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatja le az eljárást - áll a közleményben.

Címkék: bulvár repülőjegy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr172760701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása