Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Újra munkába állt a spanyol légiirányítók egy része - közölte a madridi repülőtéri hatóságok egyik szóvivője szombaton, nem sokkal azután, hogy a kormány szükségállapotot hirdetett ki a légiirányítók vadsztrájkjának letörésére.

"A légiirányítók sorra munkába állnak, és a légtér szektorainak közel felét már sikerült újra megnyitni" a forgalom előtt - mondta el a szóvivő.

A szükségállapot értelmében az irányítók kötelesek felvenni a munkát, különben a katonai büntetőtörvénykönyv alapján emelhetnek ellenük vádat. A példátlan intézkedést indokolva Alfredo Perez Rubalcaba miniszterelnök-helyettes azt mondta: nem hagyják megzsarolni az egész országot.

A spanyol légtér forgalma azonban aligha állhat teljesen helyre szombaton, mivel az Iberia nemzeti légitársaság korábban vasárnap reggel 6 óráig, a Ryanair fapados légitársaság pedig szombat estig lemondta már minden járatát.

Az ország polgári repülési ügynökségének (AENA) közlése szerint délutánra mintegy 30 százalékos kapacitással működhet a madridi Barajas repülőtér. A barcelonai repülőtér 15-fős légi irányításának 11 beosztásába tértek vissza a dolgozók néhány órával a szükségállapot kihirdetése után.

Szombatra virradó éjszaka a spanyolországi repülőtereken a hadsereg egységeinek kellett átvennie a forgalom irányítását, mert a légiirányítók túlnyomó többsége pénteken beteget jelentve bújtatott sztrájkba kezdett.

A munkabeszüntetés mintegy 250 ezer ember utazását zavarhatja meg a Spanyolországban egyik legforgalmasabbnak számító ünnepi hétvégén.

Címkék: spanyolország sztrájk repülőtér légiközlekedés törlés légiirányítók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr842493345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása