Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A három emberéletet követelő szurguti tűzeset kivizsgálásáig a Tu-154B típusú repülőgépek leállítására utasította a légitársaságokat az orosz közlekedési hatóság. Az 1970-es évek óta gyártott Tu-154-es típusból eddig mintegy hetven szenvedett súlyos balesetet, a legutóbbi tavaly decemberben.

A földre parancsolhatják az Oroszországban és más szovjet utódállamokban ma is nagy számban használt Tupoljev Tu-154B típusú repülőgépeket egy szombati tűzeset miatt - írja honlapján a BBC. Az orosz Szövetségi Közlekedési Felügyelet ugyanis azt javasolja a légitársaságoknak, hogy állítsák le a gépeiket, amíg kivizsgálják egy szombati tűzeset körülményeit. A hatóság szóvivője szerint a rendelkezés kötelező érvényű.

Szombaton, a nyugat-szibériai Szurgut repülőterén egy felszálláshoz készülő gép hajtóműve kigyuladt, majd felrobbant. Bár az utasokat és a személyzet nagy részét kimentették, három ember meghalt, 43-an pedig megsebesültek. A három hajtóműves gép adatrögzítőit, az úgynevezett fekete dobozokat megtalálták, jelenleg is vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet.

A Tu-154-es típus az 1970-es években állt szolgálatba. Azóta közel hetven súlyosabb baleset történt a típussal, ami miatt megkérdőjeleződött a biztonságossága. Legutóbb tavaly decemberében egy Tu-154M típusú gép hajtott végre kényszerleszállást a moszkvai Domogyedovo repülőtéren. A gép leszaladt a havas leszállópályáról és három darabra tört. Két ember vesztette életét.

Az orosz nemzeti légitársaság, az Aeroflot már tavaly januárban kivonta a forgalomból a megmaradt 23 darab Tu-154-es gépét, de más, kisebb társaságok ma is összesen 200 darabot működtetnek a típus különböző változataiból orosz belföldi útvonalakon, illetve volt szovjet köztársaságokba. A B-változatból a RIA Novosti hírügynökség szerint még 14 darab van szolgálatban.

Címkék: esemény tu154 légiközlekedés szerencsétlenség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr532555233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása