Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Kilencvenöt emberrel a fedélzetén lezuhant egy iráni utasszállító repülőgép az ország északnyugati részén lévő Urmia város közelében - jelentette az állami televízió és több hírügynökség.

Iráni hivatalos források szerint ötven embert könnyebb sérülésekkel sikerült kimenteni a gépből. Az iráni médiumok korábban még azt jelentették, hogy több mint száz utas volt a gépen, plusz a személyzet. 

A Farsz félhivatalos hírügynökség jelentése szerint az IranAir légitársaság Fokker 100-as típusú gépén 105 utas és a személyzet tartózkodott. A gép feltehetőleg a rossz időjárási viszonyok miatt járt szerencsétlenül Nyugat-Azerbajdzsán tartomány székhelyének közelében. A teheráni magyar nagykövetség tájékoztatása szerint a gép Teheránból tartott vagy Urmiába vagy Tabrizba. Noha semmilyen adatot nem közöltek még arról az iráni hatóságok, hogy voltak-e külföldiek a gépen, nem valószínű, hogy magyar állampolgár utazott rajta, minthogy most nincs turistaszezon, az országnak nem ebben a részében vannak a legnevezetesebb látnivalók, és mert magyarok általában autóbusszal utaznak az országon belül - közölte a nagykövetség.Iráni repülőgépekkel gyakran fordul elő baleset, aminek okaként a légi járművek korát és elégtelen karbantartását szokták megjelölni.


Címkék: légiközlekedés szerencsétlenség fokker100

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr772573286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása