Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Másodfokúra emelték a terrorkészültséget a brit repülőtereken és pályaudvarokon. Nem a járatok veszélyeztetettek, hanem maga az utazóközönség, amelyet olyan jellegű támadástól féltenek, mint amilyet 2008-ban Mumbai legnagyobb luxusszállodája és egyik pályaudvara ellen hajtott végre egy terroristacsoport.


 A brit repülőterek várócsarnokaiban, így például Heathrow-n és Lutonban, továbbá a főbb pályaudvarokon, de még a fontosabb londoni metróállomásokon is gépfegyveres rendőrök jelentek meg. A másodfokú riasztás azt jelenti, hogy még nem támadnak a terroristák, de akciójuk veszélye fokozódott. A vasútbiztonsági egységeknél felfüggesztették a szabadságolást, hogy több rendőr védhesse a pályaudvarokat.

2005. július 7-én ötvenkét halálos áldozatot követelt Londonban egy mindössze néhány tagból álló elszánt terroristacsoport hirtelen támadása. 2008-ban az indiai Mumbaiban sem voltak sokan a támadók, de tudták, melyek a gyengén védett pontok, és viszonylag könnyen hatoltak be egy pályaudvarra és egy szálloda éttermébe, azonnal tüzelni kezdtek és 160 embert öltek meg. A vérengzés mögött az al-Kaida állt.

Az ilyen jellegű támadásoknak csak kellő intenzitású felderítéssel lehet elejét venni, és a brit titkosszolgálat tudja, mikor szükséges a riasztás. Karácsonykor is tervezett akciót az al-Kaida, és akkor a tőzsde, a London Eye óriáskerék és maga Boris Johnson polgármester volt a célpont. Kilenc gyanúsítottat tartóztattak le. A nagyközönség erről szinte semmit sem tudott, a biztonsági szolgálat nem akarta elrontani a karácsonyi hangulatot. A mostani riasztás azonban nyilvánvaló, mert még a nagyobb metróállomásokon is ott állnak a gépfegyveres rendőrök.

Címkék: biztonság terror repülőtér légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr402573290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása