Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A területen szokatlannak számító hóviharok miatt több száz repülőjáratot kellett törölni vasárnap az Egyesült Államok déli részén. Az előrejelzések szerint hétfő délelőtt a havazást ónos eső válthatja fel. A hatóságok több államban is otthonmaradásra szólították fel az embereket. 


Az amerikai meteorológusok előrejelzései szerint hétfőre tíz centiméter vastag hóréteg fogja borítani Georgia, Alabama, Mississippi és Louisiana államokat, a délebben fekvő területeken pedig ónos esőre kell számítani.

A területen szokatlannak számító havazás miatt vasárnap már több száz járatot kellett törölni a világ legforgalmasabb repülőtérén, Atlantában. A Delta Air Lines már bejelentette, hogy hétfőn több mint 1 400 járatot törölnek, és más légitársaságok is több száz járat törléséről számoltak be.

A havazás miatt már vasárnap estére járhatatlanná vált sok út az érintett államokban. A hatóságok felszólították az embereket, hogy csak a legszükségesebb esetekben induljanak útnak. Több autópályán is hatalmas dugók alakultak ki, koccanások miatt. Súlyos balesetekről egyelőre nem érkeztek jelentések.

A havazás miatt több iskola és egyetem is tanítási szünetet rendelt el, és a vasárnap esti istentiszteleteket sem tartották meg sok templomban. Nem tartják meg Georgia államban az új kormányzó hivatalba lépése alkalmából tervezett gálát sem, hogy a politikus támogatói ne menjenek ki a veszélyes utakra.

Címkék: repülőtér légitársaság légiközlekedés hóhelyzet törlés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr952573728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása