Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Újabb elbocsátások előtt áll a CSA cseh légitársaság, annak ellenére, hogy tavaly már számos költségcsökkentő intézkedést bejelentett: a Mlada Fronta Dnes jelentése szerint 430 fős pilótaállományából 70 főtől, vagyis 6 százaléktól válik most meg. A légitársaság szóvivője megerősítette a lapnak úgy fogalmazott: a cég hatékonyabb működése "érthető módon összefügg az alkalmazottak kisebb létszámával".

A CSA-nál már tavaly is volt létszámcsökkentés, és ez a pilótákat is érintette. Míg 2009-ben még 4600 főt foglalkoztatott a légitársaság, a tavalyi év végére 3700-ra zsugorodott az alkalmazottak száma. Ezenkívül a CSA 2 milliárd korona értékű vagyont adott el, köztük ingatlanokat és repülőgépeket.

A vagyoneladás miatt tavaly összességében valószínűsíthetően nyereséges lett a légitársaság, bár pontos adatok még nincsenek. Üzleti eredménye ugyanakkor elemzői várakozás szerint néhány száz millió koronás veszteséget mutat majd. 2009-ben mintegy 3,7 millió korona volt a CSA vesztesége.

Címkék: légitársaság légiközlekedés csa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr352615776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása