Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Egy friss felmérést szerint az üzleti utazók ¾ része kitiltaná a repülőgépek business osztályáról a 18 évesnél fiatalabb utasokat, mivel zavarja őket a gyerekek jelenléte -írja a Turizmus Online.

A felmérést a napokban kezdődő londoni Business Travel & Meetings Show szervezői végezték 1000 brit üzleti utazó megkérdezésével. Arra a kérdésre, hogy mi zavarja őket a legjobban, amikor business osztályon utaznak, az üzletemberek 74%-a azt nyilatkozta, hogy a gyerekek. 18%-uk azon háborog, hogy olyan turisták mellett kénytelenek néha ülni, akik ingyenes upgrade-et kapnak turistaosztályú jegyükhöz, miközben ők teljes árú jegyet fizettek. 15%-uk úgy véli, megérdemelnék, hogy jobban elválasszák őket a turistaosztályon utazóktól. 12%-uk szerint előfordul, hogy első osztályú tarifát fizetnek, mégis turistaosztályú szolgáltatásban részesülnek.

Egy üzleti utaztatással foglalkozó újságíró, Dave Richardson így vélekedik a kérdésről: „Határozottan úgy gondolom, hogy jó ötlet a csak felnőtt utasok számára fenntartott kabin a népszerű útvonalakon, és arra is lehet megoldást találni, hogy a családok is együtt utazzanak. Az interkontinentális járatokon főleg az olyan innovatív légitársaságok jöhetnek szóba, mint a Virgin Atlantic, az Emirates vagy az Etihad. Számos légitársaság flottájában még évekig ott lesznek a B747-esek, azoknak a felső szintjét fenntartani csak felnőtt utasoknak nem okozhatna különösebb logisztikai problémát a légitársaságok számára. Ráadásul a legtöbb szállítónál a B747-esek alsó szintjén is vannak business class ülések, amelyeket a családos utazók használhatnának.”

A kiállítás rendezvényigazgatója, David Chapple is egyetért azzal, hogy az üzleti utazók, akik extra összeget fizettek azért, hogy kényelmesen utazzanak, dolgozni és aludni tudjanak a fedélzeten, frusztrálónak találják, ha gyerekek zavarják meg a nyugalmukat. „El kell fogadni a tényt, hogy a családos és az üzleti utazóknak eltérő elvárásaik vannak a légi utazásokkal kapcsolatban. A vasúttársaságok egy része már bevezetett ún. „Csendes zónákat” a járatokon, most itt az ideje, hogy a légitársaságok is foglalkozzanak a jelenséggel.”

Címkék: légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr612648703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása