Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Horváth Éva, Dér Heni és Dukai Regina csinos stewardess ruhát öltött, Ganxsta Zoli, Katus Attila és a Non Stop énekese, Solti Ádám pedig narancssárga irányító-rudat ragadott, hogy óriási repülőket navigáljon egy különleges nap erejéig.

A sztárok ugyan nem váltanak szakmát, még csak másodállást sem vállalnak a magyar légikikötőben, csupán belekóstoltak a repülőtéri és légitársasági dolgozók mindennapjaiba, hogy felkészüljenek hazánk első élménytermináljának megnyitójára. A 2A és 2B terminálok között található SkyCourt március közepén nyílik luxusüzletekkel, érdekes programokkal, koncertekkel és nyereményjátékokkal.

Horváth Éva, Dér Heni, Dukai Regina, Ganxsta Zoli, Katus Attila és az X-Faktorból megismert Solti Ádám olyan helyen járt a minap, ahová rendes földi halandóknak csak nagyon ritkán adatik meg, hogy beléphessenek. A sztárok a budapesti légikikötő civilektől elzárt részén, a Malév Oktatási Központban próbálkoztak elsajátítani a legkülönlegesebb repülőtéri szakmák csínját-bínját. A lányok légiutaskísérő ruhába bújtak és igyekeztek eltanulni a jellegzetes mozdulatokat, eközben nem messze a fiúk pedig repülőtérforgalmi irányítóként egy elméleti oktatás után egyből a mélyvízbe kerültek: ők hárman irányítottak helyére egy hatalmas gépmadarat leszállás után, a jellegzetes narancssárga irányító-rudakkal. A nem mindennapi kalandot mindnyájan nagyon élvezték, igaz ki kevesebb, ki több sikerrel sajátította el a szakma sajátos feladatait.

„Hatalmas élmény volt, nagyon tetszett a dolog! El is gondolkodtam, hogy esetleg szakmát váltok. Bár azért félelmetes elképzelni, mi történik, ha valakit beszippantanak azok a hatalmas turbinák, ezért úgy döntöttem, még egy picit zenélek, színészkedem, aztán majd egyszer lehet, beállok ilyen repülőteres irányítónak. - árulta el viccelődve Ganxsta Zoli, aki egyelőre inkább marad mikrofonnál, de nagyon megtetszett neki a repülőtér hangulata, így biztosan kilátogat családjával a Ferihegy 2A és 2B terminálját összekötő új utasforgalmi csarnokba, ahol a nyílt hétvégén kivételes programok és koncertek várnak minden látogatót.

„Nagyon érdekes volt egy stewardess bőrébe bújni, mert bevallom őszintén, azok közé tartozom, akik nem nézik végig mozdulatról mozdulatra a légiutas kísérők bemutatóját. Izgalmas volt, hogy felvehettük a mellényt és a légzőmaszkot, amiket, bízom benne, soha máskor nem kell használnom." - mesélte Horváth Éva, aki már nagyon készül a március 19-20-i nagyszabású SkyCourt megnyitóra, ahol a látogatók a kifutón is találkozhatnak a rövid időre stewardessé avanzsálódott műsorvezetővel. 

Címkék: budapest bulvár ferihegy repülőtér

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr972651027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása