Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Kísérleti repüléseket terveznek Lengyelországban a másik kormányrepülőgéppel, hogy közelebb jussanak annak a felderítéséhez, hogy mi okozta a Lech Kaczynski néhai lengyel elnököt és kíséretét szállító Tu-154-es katasztrófáját tavaly áprilisban az oroszországi Szmolenszk katonai repülőtere mellett.

A katonai ügyészi szervek már készen állnak egy vizsgálatra, amelynek során a megmaradt kormánygépen - az ugyancsak Tu-154M típusú légi járművön - ellenőrzik a gép berendezéseit, köztük a hangrögzítő szerkezetét is - mondta Andrzej Seremet főügyész.

Ryszard Filipowicz ügyész újságírói kérdésre válaszolva rámutatott: a tragédia okaival foglalkozó kormánybizottság is hasonló vizsgálatra készül. A katonai szervek egy, a közeljövőben tervezett krakkói repülés során végzik el saját vizsgálatukat, amelynek tárgya a - szilárd testek rezgésszámának meghatározását szolgáló - fonoszkopikus adatok gyűjtése lesz.
A sajtóértekezleten elhangzott: a kormánybizottság is saját tapasztalatokra kíván szert tenni, és ennek megfelelően végzi majd feladatait. Nincs kizárva, hogy egy harmadik próbarepülést is végrehajtanak a géppel, hogy összegezzék az összes adatot.
Jerzy Miller belügyminiszter, aki a kormánybizottságot vezeti, közölte: a kísérlet révén olyan információkhoz akarnak jutni, amelyek választ adhatnak a berendezések működésére és a legénység lehetséges cselekvésére. Egyelőre azonban a 102-es lajstromszámú gépen ki kell küszöbölni egy műszaki hibát, hogy elvégezhessék a kísérleti repülést - mondta a tárcavezető.

Címkék: tu154 szerencsétlenség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr552671480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása