Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Elérte az ötmilliós utasforgalmat Ferihegyen a Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága. A légitársaság ötmilliomodik budapesti utasa az Eindhoven-Budapest járatra váltott jegyet.

Rendhagyó fogadtatásban volt része Tatár Gergelynek, a Wizz Air eindhoveni utasának, aki 10:25-kor szállt le Ferihegyen: a légitársaság csinos utaskísérői pezsgővel és ajándékokkal várták. A szerencsés fiatal geográfus imádja a repülést és – bár véletlen egybeesés – pont tavasszal kezdi meg légiközlekedéssel kapcsolatos tanulmányait Hollandiában. A következő 12 hónapban a Wizz Air 12 úti célját látogathatja meg, budapesti kiindulással. A 2004-es indulás óta évről-évre nő a Wizz Air utasszáma, 2010-ben közel 1,2 milliós utasforgalmat generáltunk Budapesten. A cégcsoport egészét tekintve, idén több mint 11 millió utas szállítását tervezzük”– mondta Varró Balázs, a légitársaság kommunikációs vezetője.

„A Wizz Air az elmúlt évek során Ferihegy egyik meghatározó légitársaságává vált. A Budapest Airport örömét fejezi ki a Wizz Air töretlen fejlődése kapcsán, fantasztikus eredménynek tartjuk, hogy a légitársaság átlépte az 5 milliós küszöböt”- tette hozzá Patrick Bohl, a Budapest Airport légiközlekedési stratégia és fejlesztési vezetője.

A légitársaság az elmúlt évek során a Budapest Airport egyik legmeghatározóbb partnerévé vált, 2010-ben már az egymilliós utasszámot is sikerült elérnie a budapesti repülőtéren. A repülőtér üzemeltetője bízik benne, hogy idén még hamarabb sikerül rekordot beállítani. Erre jó esély van, a Budapest Airport januári forgalmi statisztikái ugyanis egyértelmű növekedést mutatnak az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A legjelentősebb növekedés a diszkont légitársaságok piacán tapasztalható, ahol a Wizz Air hagyományosan vezető szerepet tölt be Budapesten.

Címkék: budapest ferihegy fapados légitársaság wizzair légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr752692699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása