Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A Commercial Aircraft Corporation of China (Comac) kínai repülőgépgyártó cég arra készül, hogy megcélozza a globális repülőgéppiacot, elfogadva a kihívást olyan bevett piaci szereplők részéről, mint a Boeing és az Airbus.

A cég arra számít, hogy már idén rendeléseket kap nemzetközi ügyfelektől - közölte a BBC-vel Chen Jin vezérigazgató. A Comac a keskeny testű C919 lökhajtásos gépet reklámozza a Hongkongi légi bemutatón. A kínai gép az első repülést 2014-ben végzi és két évvel később áll szolgálatba, Chen szerint először a kínai piacot akarják kiszolgálni.

A következő húsz év alatt csupán a kínai piacon 2 900 új repülőgép bevezetésével számolnak.  Tavaly a cég bejelentette, hogy az Air China, a China Eastern Airlines, a China Southern Airlines és a Hainan Airlines is szerződést írt alá a C919-es repülőgép megvásárlására.  A Comac eddig összesen 100 gépre kapott rendelést, de az Új Kína jelentése szerint a társaság jelezte: arra számít, hogy a következő húsz évben 2 000 jumbót fog eladni. 

Címkék: repülőgép légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr342730161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása