Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az elektromos rendszer hibája miatt zuhant le nyáron Nepálban egy kisgép, 14 ember halálát okozva - közölték vasárnap a baleset okait vizsgáló nyomozók. Az Agni Air nepáli légitársaság repülőgépe Katmandutól délre zuhant le egy völgyben. Az augusztus végén történt tragédiának nem voltak túlélői.

A nepáli kormány megbízásából dolgozó nyomozócsoport jelentése szerint meghibásodott a gép generátora, a tartalék akkumulátor pedig idő előtt lemerült. Az áram nélkül maradt gép irányíthatatlanná vált és lezuhant, mielőtt a pilóta le tudott volna szállni - közölték a nyomozók.

A német gyártású Dornier típusú gép augusztus végén szenvedett balesetet. A nepáli fővárosból felszállt 25 éves gép a Himalája kapujának számító Lukla repülőtérre tartott, de a rossz látási távolság miatt egy másik, az ország déli részén található repülőtérre irányították. A világ egyik legnehezebb leszállópályájának tartott Luklán ugyanis még megfelelő időben is kihívás letenni egy gépet.

A baleset okait vizsgáló nyomozók azt nem közölték, hogy a generátor hibáját mi okozta. A vizsgálat eredményei szerint a gép akkumulátora 13 perc alatt lemerült, pedig fél órán tartania kellett volna. A nyomozók egy második pótakkumulátor beszerelését javasolták az Agni Air összes gépébe.

/nepszava.hu/

 

Címkék: szerencsétlenség nepál kisrepülő dornier

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr222464655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása