Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Szabó "Topi" Zoltán a magyar MiG-29-es vadászgépek egyik legismertebb pilótája. A kecskeméti és angliai bemutatók sztárjaként ünnepelték és túlélt egy katapultálást is.

A kecskeméti MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis MiG-29-es vadászgépei 2010. december 7-én utoljára repültek kötelékben. Ezzel lezárult a típus 17 éves magyarországi története. Ötrészes sorozatban emlékezünk meg a levegő királyáról. Ezúttal a legkiválóbb pilótákról írunk - hősökről a fedélzeten.

Óriási pusztítást végzett volna a MiG-29-es. Ha ez a 16 tonnás monstrum 330-al becsapódva darabjaira hullik, elsöpörte volna az egész repteret. - Nagyon rossz érzés a pilótának, ha el kell hagynia a gépet, de akkor nem maradt más választásom: katapultáltam - idézte fel a 2005. május 11-i eseményeket Szabó "Topi" Zoltán, aki saját bevallása szerint ahányszor elmeséli a több mint 5 évvel ezelőtti balesetet, mindig újra és újra éli a történteket.

A cikk folytatása a delmagyar.hu-n.

Címkék: katonai mig29

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr982547786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása