Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az ausztrál Qantas légitársaság az elmúlt hónapokban gyakran volt a hírek szereplője egyik A380-asának felrobbant hajtóműve kapcsán, a napokban azonban már nem a Super Jumbo, hanem egy Boeing 747-es hajtóművének meghibásodása miatt került ismét a figyelem középpontjába a légitársaság.

A Qantas menetrendszerinti QF107-es járata, 375 utassal a fedélzetén 2011. január 18-án tartott Sydney-ből Los Angelesen át New Yorkba, mikor is útjának megszakítására kényszerült a Fidji-szigeteknél. Napvilágra került információk szerint a 747-es Nadi felett repült, amikor a pilóták az egyik hajtómű meghibásodása miatt úgy döntöttek, hogy útjukat megszakítják, és leszálllnak Nadiban. A Qantas szóvivője ugyanakkor azt is elmondta, hogy az utasszállító ettől függetlenül is tovább repülhetett volna az Egyesült Államokba, de a pilóták elővigyázatossági okból inkább a hibás szelep megjavítása mellett döntöttek. Ez idő alatt az utasokat elszállásolták, 19-én reggel pedig folytatták útjukat New York felé. Néhány nappal ezt megelőzően az ausztrál légitársaság Los Angelesbe tartó QF11-es járatán – szintén egy Boeing 747 - is hajtóműproblémát észleltek, a meghibásodásra még felszállás előtt, Sydney-ben lettek figyelmesek. Az utasok elmondása szerint egy hangos csattanást követően fekete füst áramlott ki az érintett hajtóműből.
A két Qantas 747-es hajtóműproblémáiról bővebb információkat egyelőre még nem közöltek

Címkék: esemény légitársaság légiközlekedés qantas boeing747

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr652611675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása