Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az utazási szokások változásainak köszönhetően az utóbbi évtizedekben sok szálloda valamilyen különleges élménnyel, szolgáltatással, meghökkentően új és egyedi attrakcióval, dizájnnal csalogatja magához a vendégeket. Így aztán sokszor az utazás célja megfordul: a vendég nem egy adott várost vagy tájat akar meglátogatni, és ehhez keres hotelt, ahol megszállhat, hanem maga a szálloda lett az utazás igazi célállomása, és „mellesleg”, ha már ott vannak, megtekintik a környék nevezetességeit is. Jó példa erre az alábbi, Hollandiában található témahotel, mely igazi luxust kínál a repülőgépek szerelmeseinek.

Egy régi, az NDK-ban leselejtezett négy légcsavaros IL 18-as repülőgép belsejébe álmodtak designhotelt a tervezők. A nem túl tágas belsőt rendkívül ötletesen alakították ki, a gép oldalának íves vonala szinte minden berendezésben visszaköszön, futurisztikus teret varázsol egy ma már ipari műemléknek számító öreg gép belsejébe. A társalgó-étkező és a hálórész között található a fürdőblokk, ami minden igénynek megfelel: a pezsgőkád és a speciális zuhanykabin mellett az infraszauna teszi teljessé a kínálatot.

Sokszor mondják, hogy a házasságok az égben köttetnek. Nos, nem tudom, hogy ez valóban így van-e, de az a pár, aki ezt a szállodát választja nászútjának helyszínéül, valószínűleg így fogja érezni. Persze az ágy sem „mezei” termék, hanem nyugodtan mondhatjuk, hogy „fejedelmi” hiszen egy olyan, 1888 óta működő matracgyár terméke, amely többek között a holland királyi család beszállítója.

A formavilág a teljesen felszerelt konya melletti nappali-étkező részben sem változik. A bútorzatban visszaköszönnek a fürdőben látott ívek, színvilágában pedig a fehér és a fekete uralkodik. Ennek a két elegáns színnek a hatását fokozza az ülőbútorok valódi bőrbevonata. Összességében az egész lakosztály teljesen egységes képet mutat, valószínűleg felejthetetlen élményt jelent itt eltölteni akár csak egyetlen éjszakát is. Az ár egyébiránt nem csillagászati, az egész gép 350 euróért bérelhető egy éjszakára, két fő részére, és ebben egy luxusreggeli ára is benne van.

Címkék: repülőgép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr352643973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása