Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Két-három héten belül újra indulhatnak Magyarországról az Egyiptomba tartó charterjáratok.

Két-három héten belül újra indulhatnak Magyarországról az Egyiptomba tartó charterjáratok, miután a Külügyminisztérium levette az egyiptomi tengerparti üdülőhelyeket az utazásra nem ajánlott I-es kategóriából - mondta el Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke at MTI-Ecónak.
Zám Tibor, a Best Reisen irodavezetője közölte: március 20-án szeretnék elindítani a kényszerszünet utáni első charterútjukat, ha lesz rá elég jelentkező.
A Külügyminisztérium közölte, hogy "fokozott körültekintés mellett" újra biztonságosnak tekinthető a szervezett tengerparti szállodai üdülés Egyiptomban a Vörös-tenger vidékén. A tárca utazási felhívásában ugyanakkor nem javasolta a beutazást az észak-afrikai ország nagyvárosaiba (Kairó, Szuez, Alexandria, Iszmailija), valamint Felső-Egyiptomba. Szintén nem javasoltak a Luxorba tervezett kirándulások, a nílusi hajóutak, továbbá a szállodán kívüli programok, valamint a belföldi egyéni utazások. Egyiptom többi részét a II-es (fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek) kategóriába sorolta át a minisztérium a korábbi I-es, utazásra nem javasolt térségek kategóriájából.

A minisztérium január 31-én az egyiptomi nagyvárosok biztonsági helyzetének romlása és a közbiztonsági helyzet kiszámíthatatlan kimenetele miatt - a MUISZ-val történt egyeztetést követően - sorolta I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába Egyiptomot. Az egyiptomi népfelkelés január 25-én kezdődött, 11 nappal azután, hogy a "jázminos forradalom" menekülésre kényszerítette Zin el-Abidin ben Ali tunéziai elnököt. A biztonsági erők és a tüntetők összecsapásaiban mintegy háromszázan meghaltak, a sebesültek száma több ezerre becsülhető.

Címkék: charter légiközlekedés

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr192719558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - FORRADALMÁROK 2011.03.16. 09:23:37

CSOPORTKÉPEKMi mindenre alkalmas az egyistenhitek teológiája! A modern ember megborzong és felismeri az internetben Isten három fő attribútumát. Mindentudó, mindenható, mindenütt jelenlévő. Sokan dolgozó-szobájukban, munkahelyükön vagy internet-kávézók...

Trackback: Lettete az esküt az új egyiptomi kormány 2011.03.08. 13:50:01

Letette a hivatali esküt Eszám Saraf, az új egyiptomi kormányfő és hét új minisztere a Mohamed Huszein Tantávi tábornok és védelmi miniszter vezette legfelső katonai tanács előtt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása